1 Nisan 2017 Cumartesi

Gerekli Araçların Kurulumu Ve Ayarları (Giriş)

 

GİRİŞ

      Android uygulamaları geliştirmemiz için ihtiyacımız olan araçlardan ilki editörlerdir.  Piyasada ihtiyacımızı karşılayacak birçok editör bulunmaktadır. Editörün işlevliği, kullanıcıya kazandırdığı kullanım kolaylığı ve performans gibi bir çok özelliklerdir. Genel olarak kullanılan editörler için Eclipse, Android Studio ve Netbeans gibi isimlerden söz edebiliriz. Bu 3 editörden en yaygın olarak Eclipse'ın kullanıldığı söylemek mümkün, fakat bunun yanında son zamanlarda Google'ın geliştirdiği Android Studio'nun  popülerliği ve kullanım sayısının artması gözlerden kaçmıyor.

     Android Studio'nun Google tarafından geliştirilmesi, diğer editörlere göre göze hitap eden bir arayüze sahip olması, hız ve pıratiklik kazandıran bir çok işlevliğinin bozulması kendisini son zamanlarda popüler kılan başlıca nedenlerdendir. Bizde uygulamalarımızı Android Studio kullanarak geliştireceğiz.

      Editör seçimimizi yaptıktan sonra gerekli olan bir sonraki aracımız ise Android SDK ismini alan ve android uygulamarı geliştirmek için bünyesinde bir çok aracı barındıran yazılım geliştirme kit'idir.

      Son olarak ihtiyacımız olan diğer diğer geliştirme aracı Java JDK geliştirme yöneticisidir.Peki Java JDK nedir? Android uygulamaları bilindiği üzere Java diliyle geliştirilmektedir.  Java diliyle uygulama geliştirmemizi sağlayanda Java JDK yöneticisidir. Java JDK dili için gerekli olan ortamı sağlarken Android SDK da android uygulamaları geliştirmek için ayrıca ihtiyaç duyulan ortamı sağlar.